Wie is Kim?

Kim van de Minkelis – Went

Ik ben Kim van de Minkelis – Went. Na de havo ben ik begonnen aan de Lerarenopleiding Wiskunde in Rotterdam. Ik heb daar vier jaar met heel veel plezier gestudeerd en veel wiskundige en onderwijskundige kennis opgedaan. Ik vind het ontzettend leuk om met pubers te werken, maar dan wel in kleine groepen of individueel. Zo leer je de leerlingen goed kennen en kun je je uitleg beter laten aansluiten op de belevingswereld van de leerling.

Verschillende niveau’s

Na de lerarenopleiding heb ik Bedrijfswiskunde in Tilburg gestudeerd. Naast mijn beide studies heb ik altijd veel bijlessen gegeven aan leerlingen van verschillende niveaus, van brugklas VMBO basis tot en met examenjaar VWO.

Ervaring

Sinds 2007 geef ik wiskundebijlessen. In 2011 ben met ik izid gestart. Naast het geven van wiskundebijles ben ik ook gaan begeleiden in het maken van huiswerkplanning en het overhoren van toetsen. Dit doe ik voornamelijk met leerlingen met een speciale hulpvraag zoals leerlingen met een stoornis in het autisme spectrum.

Programmeur

Sinds 2014 werk ik als developer in het bedrijfsleven, maar begeleid ik in mijn vrije tijd nog altijd graag leerlingen bij het maken van hun rekenen en wiskunde huiswerk en de voorbereidingen op het eindexamen.

Auteur

Mijn droom is altijd geweest om een boek te schrijven en in 2021 is deze droom uitgekomen. Sindsdien ben ik één van de auteurs van Kern Wiskunde bij de afdeling VMBO. Ik hou me vooral bezig met het maken van opdrachten voor de toetsen en toets voorbereiding in het boek.